NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

Osmi pohod Odbora RK Plešivec

0 Komentarji
370
20-11-2015

Zadnji - osmi pohod Odbora RK Plešivec smo zaključili kot se spodobi - z obiskom prave turistične znamenitosti Plešivca in v eni in edini gostilni v Plešivcu - Gostišču Volk. Marsikdo od Plešivčanov še ni v živo videl naše posebnosti - to je "Stara Pustatičnikova hiša", zato so se krajani tokrat še v večjem številu odzvali obvestilu Odbora RK Plešivec.

Gospod Martin Pustatičnik in njegova žena sta nam prijazno razkazala njegovo rojstno hišo. Le-ta je kot mnoge iz teh časov, imela zelo majhna okna, to pa zato, ker je bilo glede na velikost okna potrebno v času Marije Terezije plačati davek. Tako kot samo on zna, nam je pripovedoval o starih orodjih, posodah in trdem, a hkrati lepem, življenju na kmetiji.

Svojo predstavitev je zaključil s parimi besedami o njegovih knjigah, ki nam prikazujejo ravno to - življenje Plešivčanov in prebivalcev okoliških krajev. V njih se krajani z lahkoto najdejo in se poistovetijo, so bolj kot ne edine, kjer je na dolgo in lepo opisan naš lepi Plešivec.
Ker pa Plešivčani ne bi bili pravi Plešivčani, če se ne bi na koncu dela znali vedno dobro poveseliti, so se zabave željni pohodniki od "Spotiške bajte" podali še v gostilno. "Pri Volku" jih je že čakala obilno obložena miza in dobra kapljica. Ko so dodobra zapolnili svoje želodčke, so poskbeli še za smeh, ki je njihovo vodilo na vseh pohodih.

Nikomur ni bilo dolgčas in vsi so potrdili, da že z veseljem pričakujejo prihodnje leto in nove pohode Odbora RK Plešivec.  

Še par zanimivih informacij o pohodu:
Dolžina pohoda:         4,71 km
Trajanje pohoda:        ena ura
Udeleženih:               27 ljudi

Udeležba pohodnikov po zaselkih:

Sopota:        12
Vas:               9
Črna gora:     4
Graška gora:  2

Hišne številke, mimo katerih je potekal pohod:
Gostišče Volk 38
                        31
                        30

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Zapora odseka glavne ceste od odcepa za Plešivec proti Gaberkam Osemindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Sedemindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Šestindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Petindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Štiriindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Triindvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Dvaindvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Dvajseti pohod Odbora RK Plešivec Dvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec
pohod

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2022September
PonTorSreČetPetSobNed
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930