NOVICE iz krajevne skupnosti Plešivec

Štiriindvajseti pohod Odbora RK Plešivec

0 Komentarji
487
21-11-2018

V soboto, 10.  novembra, smo se plešivški pohodniki podali na še zadnji pohod Odbora Rdečega križa Plešivec v letu 2018.

Ker je bilo vreme že nekoliko "krmužljavo", se je organizatorica dogovorila za ogled gradu Velenje -  tam si namreč varen še pred strelo in gromom oziroma kakršno koli hudo nevarnostjo, saj je namreč postavljen visoko na hribu in ograjen z grajskim obzidjem.

Ta dan je bilo treba s kuho kosila nekoliko pohiteti, saj je bil zbor pri Dolarjevi kapeli že ob 12.30 uri. Z avtomobili smo se nato zapeljali do Vile Bianca ter se od tam peš podali po potki do velenjskega gradu.

V čase kraljev in kraljic nas je popeljala vodička Vanja, ki nam je med drugim predstavila staro grajsko trgovino in gostilno. Kot zanimivost smo si ogledali še betonski oltar, ki je bil na grad preseljen iz cerkve Sv. Jošta na Paškem Kozjaku.
Da pa nas srednjeveški časi le ne bi preveč zamikali, smo se preselili še v malo novejšo dobo in si ogledali Afriško zbirko, poklonjeno s strani češkega slikarja Františka Foita.

Glede na to, da marsikdo še danes ne more dojeti, da so se na območju Šaleške doline nekoč sprehajali dinozavri in mamuti, se je bilo potrebno tudi o tem na lastne oči prepričati.

Nostalgija nas je preko raznih dob v naši zgodovini zapeljala vse v stare dobre čase, ko smo se družili na raznih prireditvah v Gostilni Volk, zato je bila na mestu odločitev, da preverimo, če se Plešivčani še znamo imeti tako "fajn" kot včasih. Pa smo poizkusili....

Naj povem, da je hrana še boljša kot včasih, ampak druženja so pa še vedno številčno obiskana in nepozabna.

Že samo zaradi zaključka pohodov, se bo splačalo udeleževati pohodov Rdečega križa Plešivec tudi v letu 2019!

Še par zanimivih informacij o pohodu:
Relacija:                    DOLERJEVA KAPELA-VELENJSKI GRAD-GOSTIŠČE VOLK
Udeleženih:                25 ljudi

Udeležba pohodnikov po zaselkih:
Sopota:          7
Vas:               14
Črna gora:     2
Graška gora: 2


Kratka statistika pohodov RK Plešivec:
Število pohodov:                                    24
Skupna dolžina pohodov:                      122,92 km
Skupno trajanje pohodov:                      46 ur in 30 minut
Skupno število pohodnikov:                  474
Največje število pohodnikov:                zaselek Sopota

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Zapora odseka glavne ceste od odcepa za Plešivec proti Gaberkam Osemindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Sedemindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Šestindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Petindvajseti pohod Odbora RK Plešivec Triindvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Dvaindvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Dvajseti pohod Odbora RK Plešivec Dvajseti pohod Odbora Rdečega križa Plešivec Prireditev ob 120. obletnici Podružnične OŠ Plešivec
pohod

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

2022Avgust
PonTorSreČetPetSobNed
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031