Turistična ponudba

Gostišče Volk

volk-1

Gostišče Volk se nahaja v vasi Plešivec in deluje že 47 let. V svoje prostore lahko sprejmejo do 100 gostov, prav toliko pa tudi na pokrito teraso. Pri njih lahko praznujete različne obletnice, poroke in druga slavja, hrano pa vam pripravijo po dogovoru. V poletnem času vam pripravijo tudi piknike.

Znani so po bogatih narezkih z domačo zaseko. Za ljubitelje divjačine pripravijo srnin golaž. Pripravijo pa vam tudi ajdove žgance, pečenice in zelje, domače sirove štruklje ter kislo juho.
Več o njihovi ponudbi pa lahko najdete na njihovem spletnem naslovu http://www.gostisce-volk.com/.

GOSTIŠČE VOLK
ROMAN VOLK s. p.
Plešivec 38, 3320 Velenje
Tel.: 03 589 38 43
Mob.: 041 850 913
E-mail: roman.volk@siol.net
Spletna stran: http://www.gostisce-volk.com/
Odprto vsak dan od 14:00 do 23:00 ure, ponedeljek ZAPRTO.


Piknik plac Ranč Joco

joco-1

V zaselku Pusti potok se na odmaknjenem s soncem obsijanem hribu, obkroženem z gozdovi, nahaja piknik plac Ranč Joco. Pri njih je možen najem prostora, ki zajema kočo z urejeno letno kuhinjo, igrišče za odbojko na mivki, igrišče za nogomet ter še bi se kaj našlo.

PIKNIK PLAC RANČ JOCO
Plešivec, 3325 Šoštanj
Mob.:  031 389 375 (Joco), 031 425 146 (Tomaž), 041 460 976 (Lidija)
E-mail: ranc.joco@gmail.com
Spletna stran: https://www.facebook.com/pages/Piknik-plac-Ran%C4%...
Rezervacija terminov za najem prostora – po dogovoru.


Čebelarstvo Čanč

anc-1

Ob cesti Velenje-Slovenj Gradec se kmalu ob prihodu v Plešivec nahaja Čebelarstvo Čanč.
Njihovi začetki segajo v davno leto 1903, danes pa tu čebelari že tretja generacija. Okolico čebelnjaka obdajajo travniki in mešani gozd, sam čebelnjak pa je prepoznaven zaradi poslikave panjskih končnic, ki so poslikane s ptiči, ki živijo v okolici. 

Ukvarjajo se s pridobivanjem različnih vrst medu (cvetlični, gozdni in kostanjev), cvetnega prahu, suhega propolisa in čebeljega voska. Pridelujejo tudi medene pijače kot so likerji, medeno žganje, medica in peneča medica. Na penečo medico so še posebej ponosni, saj ta predstavlja novost s svetovnem merilu. Zanjo so prejeli že razna zlata in srebrna priznanja, med drugim tudi srebrno priznanje na Mednarodnem tekmovanju leta 2010. Ostali izdelki pa so kremni med, suho sadje v medu, med v satju, razne sveče in apimiks (mešanica medu, cvetnega prahu, propolisa in matičnega mlečka). 

Čebelarstvo sodeluje pri promociji medenega zajtrka v vrtcih. Za izobraževalne namene vrtcev in šol imajo opazovalni panj, s katerim v živo prikažejo življenje čebelje družine. Sodelujejo tudi v sistemu SMGO, kar potrjuje nalepka na kozarcu: Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo. Ta oznaka pomeni, da pridelovalci medu izpoljnjujejo strožja merila kakovosti in zato dobijo tudi ustrezen certifikat. 
Za svoje izdelke so prejeli številna zlata, srebrna in bronasta priznanja. Vse to pa daje njihovim izdelkom še posebno dodano vrednost. Najbolje pa je, da se o tem prepričate kar sami.

ČANČ FRANC IN ANICA
Prešernov trg 17
Šoštanj
Tel.: 03 588 22 15
Mob.: 031 877 761
E-mail: ana.canc@gmail.com