Rdeči križ Plešivec

Krajevna organizacija Rdečega Križa Plešivec

Rdeci-kriz-2

Krajevno organizacijo Rdečega Križa v Plešivcu je vrsto let vodila Marija Škorjanc, v letu 2015 je Odbor RK Plešivec izvolil novo predsednico Damjano Auberšek, ker pa je prav da se organizacija dobrih del in skrbi za starejše in pomoči potrebne porazdeli, od leta 2018 odbor vodi Janja Kotnik.

Skupaj s člani odbora (9 članov) pripravijo v mesecu decembru srečanje za krajane nad 70 let, katere tudi skromno obdarijo. Tiste starostnike, ki se srečanja ne morejo udeležiti, pa v prazničnih dneh obiščejo na domu. 
Rdeči Križ Plešivec

Preko leta skrbijo za razdelitev prehrambnih paketov med pomoči potrebne, obveščajo o krvodajalskih akcijah ter organizirajo meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja za vse krajane Plešivca.

Februarja 2015 je takratna predsednica odbora, Damjana Auberšek, organizirala 1. pohod po Plešivcu, v organizaciji RK Plešivec, v želji, da se ji čim več krajanov pridruži ter skupaj poskrbimo za zdravje in gibanje. Pohodi so postali stalnica, ki jih zvesti pohodniki vsako leto znova nestrpno pričakujejo, saj je marsikdo na ta način spoznal kotičke Plešivca, ki jih tudi kot staroselec do začetka pohodov še ni videl.