ŠKUD-Poročilo o delovanju 2016

Za Športno in kulturno – umetniškim društvom  Kavče (ŠKUD)je prvo  leto delovanja in s tem čas, da pregledamo naše opravljeno delo, ki ga niti ni  bilo tako malo.
Naše delo je  potekalo v skladu s planom, ki smo si ga zadali na 1. rednem občnem zboru  2. 4. 2016. Posamezne aktivnosti smo usklajevali glede na udeležbo, vreme in ostale dejavnike.
V okviru društva  smo bili v spomladanskem delu letošnjega  leta zelo dejavni, saj smo organizirali vodene  vadbe v prostorih KS. Vadbe so bile ob sredah in dokaj dobro obiskane.
Konec marca smo, prav tako v prostore KS, povabile  gospo Evo Štraser, prokuristko in solastnico podjetja BOKRI  in z njenimi nasveti smo si udeleženci delavnice naredili svoj EKO vrtiček zelišč in ga odnesli domov. Bilo je zanimivo, celo za sodelujoče otroke.
V poletnih mesecih smo se ves čas v večji ali manjši zasedbi  tudi redno rekreirali in družili. Aktivnosti so potekale v Domu krajanov, na športnem igrišču in v okolici.

Slika6


Na tradicionalnih športnih igrah KS  na Dan državnosti, 25.6. 2016 smo organizirali tek PO KAVČAH GOR IN DOL. Udeležba je bila sicer skromnejša od pričakovanj, zato pa toliko bolj pisana. Na teku so sodelovali tako osnovnošolci, njihovi starši in celo upokojenci. Prehodni pokal si je pritekel Jaka Grabner, toda tudi vsi ostali so dosegli zavidljivo dober čas na zelo zahtevni progi. Celotno prireditev smo začinili s praktičnimi darili in kolajnami za najboljše nato pa še s simpatičnim srečelovom za vse obiskovalce prireditve.
Naše društvo je sodelovalo tudi na 3. Galactica kolesarskem maratonu in prejelo pokal za najštevilčnejšo ekipo. Prav tako so se tri članice našega društva solidno odrezale na Nočnem teku Velenja, 1. 7. 2106 na velenjskem jezeru.
Poleg vsega omenjenega smo se ob nedeljah popoldan  ves čas dokaj redno  dobivali POD LIPCO. Malo smo peli, se pogovarjali, tu in tam je ga. Karakaš  z nami delila svoje pesmi in spise. Najvažnejše pa je bilo prijateljsko, med sosedsko druženje.
Seveda nismo opustili naših »GARAŽNIH RAZPRODAJ«. Vse  razprodaje smo imeli na prostoru pred Domom KS in so privabile kar nekaj obiskovalce in celo nekaj kupcev. Na eno izmed razprodaj smo povabili gospoda Jožeta Borštnerja, ki je postavil na ogled svoje izjemne miselne igrice. Zadnja,  oktobrska razprodaja pa je bila na igrišču .
Zdaj, na jesen smo spet pripravili urnik vodenih vadb v prostorih KS in pet ponedeljkov smo že  pridno telovadile.


11794302_935012526565553_7395415248009774303_o


Pri kakšnem od zastavljenih ciljev včasih nekoliko popustimo, toda društvo v splošnem izpolnjuje svoje poslanstvo. Za naše člane pokušamo pripraviti čim več srečanj in druženj, kar je tudi osnovni namen in cilj društva.

Metka Grabner

Hitri kontakt

Krajevna skupnost Kavče
Kavče 15, 3320 Velenje
kavce(at)ks-velenje.si