Jaslice 2017

Že se nam izteka leto 2017. Pa kaj zato. Saj se bliža najlepši čas v letu.
Čas, ko se spominjamo preteklosti in pričakujemo prihodnost. Čas, ko se želja po sreči, zdravju in uspehu seli iz srca v srce. Čas, ki prihaja, je čas praznikov, čas vonja po cimetu in potici, to je čas prijaznih stiskov rok, lepih želja in utripajočih lučk. Čar božičnih praznikov so zagotovo tudi  jaslice, ki jih najdemo v marsikaterem domu, vse več pa je takšnih, ki so razstavljene vsem na ogled. Ne zgolj zaradi počastitve Kristusovega rojstva, temveč kot priložnost, da se ob tem sosedje, znanci in prijatelji  dobivajo in družijo.

Za takšno postavitev  jaslic smo se člani ŠKUD-a  letos odločili prvič, a glede na izkazano delovno vnemo in navdušenje vaščanov bomo z njo najverjetneje nadaljevali tudi naslednje leto. Tako hlev kot figure smo izdelali sami, za vrhunec dvotedenskega truda pa smo  v sredo  pred božičem v prazničnem vzdušju prižgali luči nad prvimi jaslicami na prostem v Kavčah. Že med postavljanjem letošnjih smo razmišljali, kakšne in kako velike bodo drugo leto. Morda pa spodbudimo še koga in  se nam s svojimi jaslicami pridruži.

 Prisrčno in praznično vzdušje pričarajo ljudje in medčloveški odnosi. Najlepše je, ko je prostor napolnjen z iskrenim smehom, veseljem in ljubeznijo. Prav to pa smo v sredo zvečer ob toplih napitkih in pecivu v obilici doživeli. Kljub mrazu so minili urica ali dve v prijetnem druženju in klepetu, kot bi trenil.

 

Vsaka beseda, vsak pogled in vsak nasmeh nam je dal potrdilo, da smo delo dobro opravili. Veseli smo.

Želimo, da vam iskrivost pisanih decembrskih luči polepša drobne trenutke časa in da vam čarobnost zimske narave zasenči sive misli.

Vse dobro v novem letu, ki prihaja!

Športno in kulturno – umetniško društvo Kavče

jaslice

Hitri kontakt

Krajevna skupnost Kavče
Kavče 15, 3320 Velenje
kavce(at)ks-velenje.si