Hitri kontakt

Krajevna skupnost Staro Velenje
031 320 436
starovelenje(at)ks-velenje.si

Predstavitev KS Krajevna skupnost Šalek

Rafael GoršekRafael GORŠEK,
predsednik KS Šalek
Šalek 64a
salek(at)ks-velenje.si

Franc PAVŠEK Franc PAVŠEK,
podpredsednik KS Šalek
Šalek 81
salek(at)ks-velenje.si

Klavdija POTOČNIK Klavdija POTOČNIK,
tajnica KS Šalek
Šalek 93
salek(at)ks-velenje.si

Člani sveta krajevne skupnosti:

Ilija VASILJEVIĆ, Šalek 91
Marija JELEN,  Šalek 91
Branko SMAGAJ, Šalek 86
Andrej ZUPANČIČ, Šalek 88
Marjana ŠOŠTARIČ, Šalek 84
Magda JORDAN, Šalek 95

Sedež KS imamo v Gasilskem domu v Šaleku na naslovu: Krajevna skupnost Šalek, GD Šalek, Šalek 74 a, 3320 Velenje

Krajani smo upravičeno ponosni na svoje ime. Prav tako smo ponosni na zgodovino svojega kraja, ki se pričenja že v letu 1278, ko so prvič omenjeni ŠALEŠKI VITEZI. 

Šalek je naselje na vzhodnem robu Velenjske kotline, ki je danes del urbane celote mesta Velenje. Kot naselje se je začelo oblikovati neposredno pod gradom Šalek. Pred nastankom sodobnega Velenja je vas Šalek obsegala nekaj domačij, cerkev in seveda vaško gostilno. Razvaline gradu Šalek pritegnejo pogled vsakega obiskovalca Velenja. Ponosni smo tudi zato, ker ŠALEŠKA DOLINA nosi ime našega kraja. Stari del Šaleka je vasica v mestu. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja, v času intenzivne urbanizacije Velenja, je ob vasi Šalek zraslo novo blokovsko naselje. Kljub temu, da Šalek danes obdajajo blokovska naselja, je center Šaleka ohranil svojo vaško podobo in dušo. Skozi stali del je bila speljana tudi cesta na Koroško, ki pa sedaj poteka po predoru pod gradom Šalek.

Prizadevamo si, da bi si življenje v naši KS uredili prijazno vsem krajanom in sicer to skušamo z raznimi druženji. Dokaj dobro nam uspeva predvsem zato, ker sodelujemo s TURlSTIČNIM DRUŠTVOM, GASILCI in s pomočjo kolektiva OSNOVNE ŠOLE ŠALEK, tudi z mladimi.

salek-z-gradu1