Novice/obvestila

Župana v ponedeljek odpirata novo Bicy kolesarsko sezono

0 Komentarji
220
25-02-2021

Župana v ponedeljek odpirata novo Bicy kolesarsko sezono

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in župan Občine Šoštanj Darko Menih bosta v ponedeljek, 1. marca, ob 10. uri na prireditvenem prostoru ob Velenjskem jezeru odprla novo Bicy kolesarsko sezono.

Ob tej priložnosti bomo v uporabo predali tudi 70 novih električnih koles, ki smo jih kupili lani jeseni v okviru projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje – center. V lanskem letu smo uredili tudi približno 21 kilometrov kolesarskih povezav v mestu in dve novi Bicy postaji, ki se nahajata na Velenjski plaži in v Poslovni coni Stara vas.

Avtomatiziran sistem brezplačne izposoje mestnih koles Bicy bo ponovno na voljo od ponedeljka, 1. marca. Sistem smo posodobili in kupili nova kolesa. Tako je letos na 21 izposojevalnih postajah (16 v Velenju in 5 v Šoštanju) na voljo 158 koles, od tega je kar polovica vseh koles električnih. Registracija bo od ponedeljka dalje možna v Turističnoinformacijskem centru Velenje v Vili Bianci, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje) med 9. in 17. uro ter v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj) med 8. in 12. uro. Registracija bo potekala tudi v ponedeljek na prireditvenem prostoru med 11. in 14. uro. Za  registracijo je potrebno predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu potrebno obnoviti. Uporaba storitev sistema Bicy je brezplačna, le ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 10 evrov.

Na odprtje nove Bicy kolesarske sezone prijazno vabimo predstavnike medijev.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/y2021/m02/11015-Zupana-v-ponedeljek-odpirata-novo-Bicy-kolesarsko-sezono

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)


Bicy_Velenjska_plaza

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Vesele praznike in srečno novo leto 2022 (mestna četrt Velenje Levi breg vzhod) Vesele praznike in srečno novo leto 2022 (projektna skupina "Ocvetličimo balkone") Zahvala župana | Čistilna akcija 2021 Registracija v sistem Bicy v Vili Bianci Sistem Bicy od 18. maja ponovno na voljo Začeli smo z izvedbo projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje – center Intenzivno gradimo kolesarsko infrastrukturo Vesele praznike in srečno novo leto 2020 Vesele praznike in srečno novo leto 2020 (projektna skupina "Ocvetličimo balkone") NOVO - ULIČNI ŠAH
Župana v ponedeljek odpirata novo Bicy kolesarsko sezono

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..