Novice/obvestila

Župan s pismom »ZA pravičen prehod« nagovarja Velenjčanke in Velenjčane

0 Komentarji
28
26-04-2021

Župan s pismom »ZA pravičen prehod« nagovarja Velenjčanke in Velenjčane

V aprilu so se odvili številni dogodki, tudi seji Sveta Mestne občine Velenje, na katerih smo razpravljali o prenehanju izkopavanja premoga v Premogovniku Velenje ter o projektih, ki bodo v prihodnje pomembno vplivali na razvoj doline in ustvarjanje novih delovnih mest.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol želi s pismom, ki smo ga poslali v vsa gospodinjstva, občankam in občanom jasno opredeliti vlogo in odgovornost Vlade Republike Slovenije preden določi letnico zapiranja Premogovnika Velenje. Ob tem pa tudi pojasniti zahteve občine, katerih uresničitev je nujna za pravičen prehod regije SAŠA iz premogovništva. Župan v pismu poudarja, da od teh zahtev ne bomo odstopili, občanke in občane pa prijazno vabi k sodelovanju in podpori pri vseh nujno potrebnih aktivnostih.

Pismo, ki ga pošiljamo tudi v priponki, so Velenjčanke in Velenjčani v nabiralnike prejeli danes, 26. aprila 2021. Kmalu bomo izdali tudi posebno publikacijo, s katero vas bomo obveščali o vseh aktivnostih glede prestrukturiranja regije.

V Velenju verjamemo, da bomo enotno in odločno, z veliko mero odgovornosti izkoristili priložnosti, ki jih bodo prinesle spremembe. Ker si to zaslužimo!

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/y2021/m04/11173-Zupan-s-pismom-ZA-pravicen-prehod-nagovarja-Velenjcanke-in-Velenjcane

0.0
Zadnja posodobitev: 10 maj 2021 02:16
Sorodne Novice: Zahvala župana | Čistilna akcija 2021 Župana v ponedeljek odpirata novo Bicy kolesarsko sezono Delovno srečanje treh županov na Graški Gori v znak povezovanja, sodelovanja in delavskih pravic Ena oseba neopravičeno želela izkoristiti karanteno v Hotelu Paka
Župan s pismom »ZA pravičen prehod« nagovarja Velenjčanke in Velenjčane

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..