SKOCI DO OSREDNJE VSEBINE

Novice/obvestila

Želimo, da Velenje postane najboljša izbira za mlade

0 Komentarji
159
4-02-2022

Želimo, da Velenje postane najboljša izbira za mlade

Mestna občina Velenje si z različnimi aktivnostmi prizadeva, da bi Velenje postalo najboljša izbira za mlade, primer dobre prakse – pilotno mesto, kjer svoje priložnosti za življenje in ustvarjanje najdejo tako mladi kot tudi mlada podjetja. 

Verjamemo, da bomo z dobrimi projekti in skozi proces prestrukturiranja, ki nas čaka v prihodnjih letih, za to ustvarili dobre pogoje. S povezovanjem, vzajemnostjo in pozitivno energijo že sedaj skupaj odlično sodelujemo. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol ob tem mlade poziva, da skupaj z mestno upravo aktivno pomagate ustvarjati dobro prihodnost za vse ter sodelujete pri projektih, ki jih pripravljamo na tem področju. 

Velenje je tudi partner pri projektu TalentMagnet, s katerim želimo preprečevati beg izobraženega kadra iz malih in srednje velikih mest. Velenje kot eno izmed osemnajstih evropskih mest razvija modele, orodja in načrte, ki bodo v pomoč pri privabljanju talentov in ohranjanju transnacionalnih izkušenj ter znanja v lokalnem okolju. Pripravili smo kratek film z naslovom Tvoja izbira za prihodnost, v katerem lahko mladi najdejo nekaj idej za prihodnost.

Oglejte si ga na povezavi: TUKAJ

Mestna občina Velenje je v zadnjem obdobju uspešno izvedla številne aktivnosti, ki pomembno vplivajo na še boljšo kvaliteto življenja. Mladim smo tako za 50 odstotkov znižali komunalni prispevek, sprejet je pravilnik o dodeljevanju najemnih stanovanj v najem mladim (razpis bo letos objavljen), več sredstev namenjamo za sledenje ciljem lokalnega programa razvoja delovanja mladih, mlade aktivno vključujemo v razvojne projekte, znesek enkratne denarne pomoči staršem ob rojstvu otroka smo povišali za 100 % (sedaj znaša 300 evrov).

Spodbujamo delovanje SAŠA inkubatorja in podpiramo mlade podjetnike, ki so na začetku svoje karierne poti.

Mestna občina Velenje med izvajanjem projekta TalentMagnet sodeluje s predstavniki različnih področij iz Velenja (npr. akademski sektor, uprava, civilna družba) in upamo, da bo to še dodatno prispevalo k boljšemu lokalnemu okolju našega mesta ki bi tako lahko postalo privlačnejše za mlade talente. Za dosego tega cilja bomo v okviru projekta razvili več privlačnih orodij (npr. aplikacija za pametne telefone), ki bodo mlade talente nagovarjala v njihovem materinem jeziku. Poleg tega bomo v partnerskih mestih razvili in preizkusili več modelov, orodij in vodnikov. Izvajanje projekta bo zaključeno 31. decembra letos. V višini 85 % je sofinanciran iz programa Interreg Danube. 

Vrednost projekta za Mestno občino Velenje znaša 140.600 evrov. Več o projektu: TalentMagnet - Mestna občina Velenje.


Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

0.0
Zadnja posodobitev: 05 februar 2022 02:52
Sorodne Novice: Vabilo na predavanje | Predstavitev patronažne službe ZD Velenje Velenje bo gostilo dobrodelni koncert Samo en cvet Na voljo 5 stanovanj za mlade občane Očistimo Velenje pasjih kakcev (9.4.2022) Velenje prijazno tudi pešcem Vesele praznike in srečno novo leto 2022 (mestna četrt Velenje Levi breg vzhod) Vabilo | Okrogla miza - varnost v mestni četrti Velenje levi breg vzhod Vabilo k predstavitvi idejnih rešitev protokolarnih in priložnostnih daril za Mestno občino Velenje Bronasta znaka Civilne zaščite za poveljnika PGD Velenje in Udarnike Velenje bo julija gostilo vseslovensko srečanje veteranov
da Velenje postane najboljša izbira za mlade Želimo

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..