Novice/obvestila

Zbirni center ponovno odprt za fizične osebe

0 Komentarji
373
6-04-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Zbirni center ponovno odprt za fizične osebe

Zbirni center Velenje je za fizične osebe od danes, 6. aprila, do nadaljnjega odprt ob ponedeljkih, sredah in petkih od 8:00 do 11:00 ure. Zaradi preprečitve širjenja virusa COVID-19 morajo osebe nositi svojo zaščitno opremo, vstop pa je je možen z osebnim dokumentom in položnico PUP-Saubermacher.

Vstop v Zbirni center Velenje je omogočen fizičnim osebam z osebnim vozilom s prikolico. Zaradi preprečitve širjenja virusa COVID-19 mora vsak, ki vstopa v zbirni center, nositi svojo zaščitno masko in rokavice ter pisalo v primeru podpisa spremne dokumentacije. Občani sami razvrstijo odpadke v za to namenjene zabojnike, kesone.

V Zbirni center Velenje je vstop možen z osebnim dokumentom in položnico PUP-Saubermacher, ki jo je potrebno prisloniti na steklo, da lahko zaposleni v centru z optično napravo preberejo kodo plačnika. V primeru oddaje plačljivih odpadkov (recimo gradbenih odpadkov) je potreben podpis tehtalnega lista. Občane prosimo, da uporabijo lastno pisalo.

Na območju oddaje odpadkov sta lahko največ dve stranki. V primeru, da stranka nima položnice, ne more vstopiti v zbirni center. Občane prosimo, da v zbirni center vstopajo le zdrave osebe.

Vse ločene frakcije (embalažo, biološke in mešane komunalne odpadke) lahko občani puščajo v zabojnikih, na njihovem prevzemnem mestu oz. zbiralnici, kjer bo odvoz do nadaljnjega potekal po predvidenem koledarju odvoza komunalnih odpadkov. Zbiralnice so namenjene zbiranju ločeno pripravljene embalaže. V zbiralnice  je prepovedano odlagati kosovne, nevarne, gradbene in ostale neprimerne odpadke.

Odpadke ni dovoljeno kuriti na prostem. Zakonsko je tudi prepovedano odlaganje odpadkov v naravo. Več informacij je objavljenih na spletni strani www.pup-saubermacher.si.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/04/10240-Zbirni-center-ponovno-odprt-za-fizicne-osebe


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Vabljeni na sobotni koncert ob odprtju Viste Ponovno zagotavljamo tople obroke za ranljive skupine Sistem Bicy od 18. maja ponovno na voljo Mestna tržnica ponovno odprta Začeli smo z izvedbo projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje – center Psihosocialno pomoč izvaja tudi Center za socialno pomoč Zbirni center Velenje za fizične osebe odprt le v nujnih primerih
Zbirni center ponovno odprt za fizične osebe

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..