SKOCI DO OSREDNJE VSEBINE

Novice/obvestila

Začeli smo z izvedbo projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje – center

0 Komentarji
439
16-04-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Začeli smo z izvedbo projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje – center

V teh dneh smo začeli z izvedbo projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje – center. Skupna vrednost izgradnje 650 metrov kolesarskih poti in 17 kolesarskih parkirišč, znaša 239.445,70 evra (DDV ni zajet). Večji del sredstev bomo črpali iz kohezijskega sklada. V sklopu ureditve kolesarskega omrežja bomo uredili 120 metrov na povezavi Kidričeva–Šalek (ob Paki), 30 metrov na Kopališki cesti pri bazenu, 500 metrov na Prešernovi cesti do velenjske promenade. Uredili bomo tudi osem pokritih kolesarskih parkirišč za skupno več kot 40 koles ter devet nepokritih kolesarskih parkirišč za skupno več kot 90 koles. Dela bo izvajalo podjetje Tegar, d. o. o., in bodo zaključena predvidoma do septembra letos.

Parkirišča, ki jih bomo uredili, se nahajajo ob osnovnih šolah, otroških vrtcih ter ostalih javnih ustanovah kot so Mestna občina Velenje, Zdravstveni dom Velenje, Pošta Velenje, Upravna enota Velenje ter pri bazenu, pokopališču v Podkraju, Mladinskem centru Velenje, na Škalskem jezeru, Titovem trgu in na mestnem otroškem igrišču.

Prosimo za upoštevanje spremenjene prometne signalizacije v času del na omenjenih območjih.

Za projekt je odobren finančni prispevek iz Kohezijskega sklada kot prispevek Evropske unije in pripadajoči nacionalni prispevek kot prispevek Republike Slovenije za operacijo »Mestno kolesarsko omrežje - center« v Velenju. Skupni stroški operacije znašajo 602.793,36 evra, skupni upravičeni stroški znašajo 494.092,92 evra. Prispevek na programskem območju Celotna Slovenija znaša 395.274 evrov, in sicer podpora Evropske unije znaša 335.982,90 evra (85 %) in nacionalni javni prispevek iz državnega proračuna 59.291,10 evra (15 %).

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/04/10282-Zaceli-smo-z-izvedbo-projekta-CTN-Mestno-kolesarsko-omrezje-center

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Vabljeni h glasovanju za Velenje v sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna Predlaganje članov volilnih odborov za izvedbo rednih volitev poslancev v Državni zbor RS Vabilo k predstavitvi idejnih rešitev protokolarnih in priložnostnih daril za Mestno občino Velenje Župana v ponedeljek odpirata novo Bicy kolesarsko sezono Intenzivno gradimo kolesarsko infrastrukturo Zbirni center ponovno odprt za fizične osebe Psihosocialno pomoč izvaja tudi Center za socialno pomoč Zbirni center Velenje za fizične osebe odprt le v nujnih primerih
Začeli smo z izvedbo projekta CTN Mestno kolesarsko omrežje – center

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..