SKOCI DO OSREDNJE VSEBINE

Novice/obvestila

Z ministrom za zdravje, predstavniki NIJZ dogovorili vloge in nadaljnji protokol

0 Komentarji
362
31-03-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Z ministrom za zdravje, predstavniki NIJZ dogovorili vloge in nadaljnji protokol

Danes (torek, 31. marec 2020) se je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol v mestni hiši sestal z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem, predstavniki Nacionalnega inštituta za nacionalno zdravje, regionalne Civilne zaščite in Civilne zaščite Mestne občine Velenje.

Na ministra za zdravje smo že včeraj naslovili pismo, s katerim smo opozorili na težave, s katerimi se soočamo pri oskrbi in komunikaciji z osebami, ki so po odločbi ministrstva za zdravje v karanteni v Hotelu Paka. Do danes smo bili namreč izvzeti iz komunikacijskih protokolov in smo ključne informacije pridobivali iz medijev. Pričakujemo pa, da v kolikor smo prevzeli skrb za 43 oseb, da smo o vsem tudi pravi čas obveščeni. Osebe iz karantene in njihovi svojci so na nas naslavljali vprašanja, ki so v pristojnosti države, na katera mi ne moremo in ne znamo odgovoriti.

Na današnjem sestanku smo skupaj ugotovili, da je bilo v preteklosti veliko komunikacijskih šumov in da se je veliko stvari odvijalo zelo hitro. Danes smo uskladili pristojnosti in odgovornosti deležnikov, tako na lokalni kot tudi državni ravni ter se dogovorili, da se lokalna skupnost vključi v komunikacijske protokole z namenom pravočasnega in zanesljivega obveščanja.

V Velenju smo z vso skrbjo in odgovornostjo prevzeli vso koordinacijo in izvedbo dobrih in varnih bivalnih pogojev za vse osebe v karanteni. Danes dopoldan je osebje Zdravstvenega doma Velenje ponovno odvzelo bris devetim osebam, ki kažejo blago simptomatiko na virus covid-19. Ostalim osebam pa bodo brise jemali tudi v prihodnje in protokol prilagajali trenutni situaciji. Po pojasnilih NIJZ se bo potrjenim osebah na virus covid-19 karantena podaljšala.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/03/10214-Z-ministrom-za-zdravje-predstavniki-NIJZ-dogovorili-vloge-in-nadaljnji-protokol


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Vabilo k predstavitvi idejnih rešitev protokolarnih in priložnostnih daril za Mestno občino Velenje
predstavniki NIJZ dogovorili vloge in nadaljnji protokol Z ministrom za zdravje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..