Novice/obvestila

Vrtičkanje v času epidemije

0 Komentarji
257
3-04-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Vrtičkanje v času epidemije

Sezona vrtičkarstva se kljub izrednim razmeram začenja. S 1. aprilom smo tako na obeh območjih vrtičkov, ki jih je uredila Mestna občina Velenje, na območju vrtičkov Krajnca v Bevčah in območju vrtičkov ob železnici, vzpostavili pogoje za izvajanje aktivnosti na vrtičkih.

Na obeh območjih je urejen odvoz smeti. Ob tem pozivamo vse vrtičkarje k odlaganju smeti v ustrezne zabojnike (ločevanje odpadkov). Do umiritve razmer in preklica preventivnih ukrepov zaradi širjenja koronavirusa na območjih vrtičkov ne bo kemičnega stranišča. Postavili ga bomo takoj, ko bo epidemija mimo in se stanje v državi normalizira. Na obeh območjih bomo uredili tudi dostop do vode, takoj ko bodo to dopuščale temperature.

Vse vrtičkarje na območju vrtičkov Krajnca v Bevčah, ki svoje orodje in ostalo opremo shranjujejo v skupnih prostorih, pozivamo, da orodje in opremo zaradi zagotavljanja varnosti in preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom, najkasneje do torka, 7. aprila, umaknejo iz skupnih prostorov in jih začasno shranjujejo na svojem vrtičku ali doma.

Zaradi pritožb glede kraje pridelkov in uporabe škropiv, pozivamo vse zakupnike vrtičkov k spoštovanju določil zakupne pogodbe v smislu, da s svojo dejavnostjo ne povzročajo nikakršne škode ostalim zakupnikom.

Da preprečimo širjenje okužbe s koronavirusom, vse vrtičkarje prosimo, da spoštujejo vse preventivne ukrepe Vlade Republike Slovenije in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Zadržujejo se lahko samo na svojih vrtičkih in se izogibajo druženju v skupinah, v objektih in na pokritih in nepokritih površinah (mize, klopi). Po opravljenem delu na vrtičku se nihče ne sme zadrževati na tem območju.

Le s spoštovanjem vseh ukrepov bomo preprečili širjenje virusa, zato ravnajmo odgovorno in pazimo na svoje zdravje ter zdravje vseh drugih.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/04/10224-Vrtickanje-v-casu-epidemije


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Možnost prepovedi dostavljanja reklamnih sporočil v času epidemije Psihosocialna podpora in možnost pogovora v času epidemije Pomembne informacije in kontaktne številke v času izrednih razmer
Vrtičkanje v času epidemije

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..