Velenje prijazno tudi pešcem

21-02-2022

V začetku letošnjega leta smo se uspešno prijavili za sodelovanje v aktivnostih Načrtujmo skupaj zdravo mesto! v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto in tako začeli projekt priprave lokalnega načrta hodljivosti. V okviru projekta zbiramo podatke o pogojih za hojo in stanju v prostoru, zato prosimo za izpolnitev preproste spletne ankete. S klikom na povezavo do ankete se vam bosta odprla pogled na zemljevid Velenja in možnost, da na določenem mestu v prostoru ustvarite okno za opis stanja in predstavitev svojih opažanj. Povezava do spletne ankete: https://canvis.app/hoja-v-velenju

Število vnosov podatkov ni omejeno.

Aktivnosti priprave lokalnega načrta hodljivosti potekajo v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto. Program Aktivno v šolo in zdravo mesto vodi IPoP – Inštitut za politike prostora. Pri izvajanju sodeluje CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp.

Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Več informacij: https://www.aktivnovsolo.si/

V teh dneh je potekalo tudi srečanje fokusne skupine, v kateri so bili predstavniki različnih institucij in starostnih skupin in so diskutirali o pogojih za hojo v Velenju. Prav tako so bili izvedeni razgovori s predstavniki osnovnih šol.

V Mestni občini Velenje si želimo biti čim bolj trajnostno mobilni, zato izvajamo številne aktivnosti na tem področju. Poleg spodbujanja kolesarjenja, se bomo v tem letu osredotočili tudi na spodbujanje hoje.

Vabljeni k izpolnitvi ankete.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/y2022/m02/11689-Velenje-prijazno-tudi-pescem

Velenje prijazno tudi pešcem
Objavil: Web Master
Ogledi: 24
Trenutno ni komentarjev...
Komentirajte
43830

Omejitev znakov 400