Novice/obvestila

Potrjen primer okužbe s koronavirusum pri dveh osebah, ki sta v hotelu Paka

0 Komentarji
157
28-03-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Potrjena dva primera okužbe s koronavirusum pri osebah, ki so v Velenje prispele z evakuacijskim letom iz Španije

Pravkar (28. marec 2020) smo tudi uradno izvedeli, da sta bila na testiranju potrjena dva primera okužbe s koronavirusom pri osebah, ki so v karanteni v Hotelu Paka. NIJZ je že stopil v kontakt z okuženima, prav tako so jima epidemiologi že posredovali nadaljnja navodila. Oba okužena kažeta lažje simptome bolezni Covid 19.

Osebe so včeraj zgodaj zjutraj z evakuacijskim letom prispele v Velenje iz Španije in so bile nastanjene v Hotelu Paka v središču Velenja. Na zahtevo Mestne občine Velenje so bile vsem osebam s strani predstavnikov Zdravstvenega doma Velenje odvzeti brisi za testiranje na prisotnost koronavirusa. Rezultati so pokazali, da sta dve osebi pozitivni.

Naslednje testiranje je predvideno čez 6 dni, zadnje pa je predvideno ob koncu karantene. Kot smo že obveščali so osebe nameščene v sobah hotela in imajo popolno karanteno.

Prav tako opozarjamo, da je iz spoštovanja do oseb, ki so v hotelu, zelo neprimerno, da so za to izvedeli iz medijev, na podlagi »zaupnih« virov, preden je bila posredovana uradna informacija, preden so jih predstavniki NIJZ osebno poklicali in obvestili o rezultatih testiranja. Zaradi tega smo na Mestno občino Velenje prejeli veliko ogorčenih klicev in sporočil oseb, ki so v karanteni.

Glede na to, da je Mestna občina Velenje skupaj z ostalimi deležniki, že včeraj sprejela vse potrebne varnostne in zaščitne ukrepe, drugi ukrepi v tem trenutku v dogovoru z NIJZ niso potrebni.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/03/10203-Potrjena-dva-primera-okuzbe-s-koronavirusum-pri-osebah-ki-so-v-Velenje-prispele-z-evakuacijskim-letom-iz-Spanije

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: 30 marec 2020 10:06
Sorodne Novice: Javni poziv k oddaji predlogov za poimenovanje dveh ulic v Mestni občini Velenje Hotel Paka ena izmed dveh točk za sprejem v karanteno Zbirni center Velenje za fizične osebe odprt le v nujnih primerih Ena oseba neopravičeno želela izkoristiti karanteno v Hotelu Paka Sprejeli prve ukrepe za zaščito naseljenih v velenjskem hotelu Paka in občanov Nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel Paka brez vedenja lokalne skupnosti
ki so v Velenje prispele z evakuacijskim letom iz Španije Potrjena dva primera okužbe s koronavirusum pri osebah

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..