SKOCI DO OSREDNJE VSEBINE

Novice/obvestila

Po praznikih nov delovni čas zbirnega centra

0 Komentarji
378
10-04-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Po praznikih nov delovni čas zbirnega centra

Zbirni center Velenja bo za fizične osebe od 14. aprila 2020 dalje odprt od ponedeljka do petka od 8:00 do 14:00 ure. Vstop v Zbirni center Velenje je omogočen fizičnim osebam z osebnim vozilom s prikolico. Zaradi preprečitve širjenja virusa COVID-19 mora vsak, ki vstopa v zbirni center, nositi svojo zaščitno masko in rokavice ter pisalo v primeru podpisa spremne dokumentacije. Občanke in občane prosimo, da upoštevajo prometne predpise in ne ustavljajo na glavni cesti ob vstopu v zbirni center, saj lahko pride do naleta vozil.

V Zbirni center Velenje je vstop možen z osebnim dokumentom in položnico podjetja PUP-Saubermacher. Občani sami razvrstijo odpadke v za to namenjene zabojnike, kesone. Na območju oddaje odpadkov sta lahko največ dve stranki. V primeru, da stranka nima položnice, ne more vstopiti v zbirni center.

Vse ločene frakcije (embalažo, biološke in mešane komunalne odpadke) lahko občani puščajo v zabojnikih, na njihovem prevzemnem mestu oz. zbiralnici, kjer bo odvoz do nadaljnjega potekal po predvidenem koledarju odvoza komunalnih odpadkov. Zbiralnice so namenjene zbiranju ločeno pripravljene embalaže. V zbiralnice je prepovedano odlagati kosovne, nevarne, gradbene in ostale neprimerne odpadke.

V primeru, da so občani pri pripravi odpadkov doma potrebovali pomoč pri nakladanju, je pomembno, da si zagotovijo pomoč tudi pri razkladanju in razvrščanju odpadkov v zbirnem centru. Delavci v zbirnem centru so jim v pomoč samo glede svetovanja pri razvrščanju odpadkov.

Odpadke ni dovoljeno zažigati na prostem. Zakonsko je tudi prepovedano odlaganje odpadkov v naravo. Več informacij je objavljenih na spletni strani www.pup-saubermacher.si.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/04/10265-Po-praznikih-nov-delovni-cas-zbirnega-centra


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Kaj pomeni predčasno slovo od premoga za slovensko elektroenergetiko in šaleško socialo Vrtičkanje v času epidemije Možnost prepovedi dostavljanja reklamnih sporočil v času epidemije Od polnoči prepoved gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča Psihosocialna podpora in možnost pogovora v času epidemije Pomembne informacije in kontaktne številke v času izrednih razmer
Po praznikih nov delovni čas zbirnega centra

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..