Novice/obvestila

Odziv Mestne občine Velenje glede (domnevnih) groženj novinarjem

0 Komentarji
280
2-04-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Odziv Mestne občine Velenje glede (domnevnih) groženj novinarjem

V zvezi z včerajšnjim poročanjem RTV Slovenija, da je direktor občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori v soboto, 28. marca, pred Hotelom Paka verbalno napadel televizijsko ekipo, je direktor občinske uprave danes naslovil dopis za razjasnitev okoliščin in zahtevo za objavo popravka na Društvo novinarjev Slovenije in RTV Slovenija. Okoliščine je pojasnil v javnem zapisu, ki ga pripenjamo (dokument).

Zavedamo se, da je v tem obdobju novinarstvo izjemno pomembno, vendar to ne sme biti opravičilo, da se lahko zaobide osnovna načela poročanja – natančnost, korektnost in etičnost. Prav tako je bila situacija enostransko predstavljena Društvu novinarjev Slovenije, in sicer s strani novinarke RTV Slovenija, s katero direktor občinske uprave mag. Iztok Mori sploh ni imel stika. Novinarka je z enostranskim pričanjem povzročila javno diskreditacijo dobrega imena javne osebe. Uprava Mestne občine Velenje podpira direktorja občinske uprave mag. Iztoka Morija, da se okoliščine razjasnijo in da se javnost seznani, kaj se je v resnici zgodilo.

V teh časih cenimo in podpiramo delo novinarjev, ki z integriteto in visokimi etičnimi standardi v teh tednih opravljate svoje pomembno delo in motivirate ljudi, da ne obupajo.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/04/10220-Odziv-Mestne-obcine-Velenje-glede-domnevnih-grozenj-novinarjem


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: 06 april 2020 09:31
Sorodne Novice: Novinarska konferenca | Odziv na sprejeto strategijo za izstop iz premoga Vesele praznike in srečno novo leto 2022 (mestna četrt Velenje Levi breg vzhod) Vabilo | Okrogla miza - varnost v mestni četrti Velenje levi breg vzhod Vabilo k predstavitvi idejnih rešitev protokolarnih in priložnostnih daril za Mestno občino Velenje Čistilna akcija naše mestne četrti (2021) Bronasta znaka Civilne zaščite za poveljnika PGD Velenje in Udarnike Velenje bo julija gostilo vseslovensko srečanje veteranov Javni poziv k oddaji predlogov za poimenovanje dveh ulic v Mestni občini Velenje info MOZAIK | Glasilo mestne četrti Velenje - levi breg vzhod Praznik mestne četrti Velenje levi breg vzhod (20.9.2020)
Odziv Mestne občine Velenje glede (domnevnih) groženj novinarjem

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..