SKOCI DO OSREDNJE VSEBINE

Novice/obvestila

Nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel Paka brez vedenja lokalne skupnosti

0 Komentarji
384
26-03-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel Paka brez vedenja lokalne skupnosti

Danes zvečer (26. marec 2019) smo iz medijev izvedeli, da bo še to noč v Hotel Paka, ki je v lasti Gorenje Hisense, v izolacijo nameščenih približno 50 oseb, ki bodo prispele iz Španije. Nesprejemljivo je, da je lokalna skupnost to informacijo izvedela iz medijev, zato jutri zjutraj pričakujemo od Vlade Republike Slovenije vsa pojasnila v zvezi z namestitvijo oseb v izolacijo.

Vladi Republike Slovenije sporočamo, da je tovrstno ravnanje, brez soglasja lokalne skupnosti, skrajno neodgovorno, saj povzroča dodatne skrbi in negotovost pri ljudeh, ki so v tem kriznem obdobju že tako nezaupljivi. Kot lokalna skupnost smo v prvi vrsti zadolženi, da poskrbimo za zdravje in varnost naših občank in občanov ter jih ne izpostavljamo dodatnim tveganjem za morebitno okužbo s koronavirusom.

Velenje je bilo v preteklosti vedno naklonjeno ljudem, ki so prihajali iz območij, kjer so bili ogroženi zaradi različnih vzrokov. Še vedno smo pripravljeni pomagati ranljivim skupinam posameznikov, pričakujemo pa, da bomo v takšne odločitve aktivno vključeni, saj bomo le tako lahko pravočasno sprejemali potrebne preventivne in varnostne ukrepe ter o tem obveščali javnost.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/03/10191-Namescanje-oseb-v-izolacijo-v-velenjski-hotel-brez-vedenja-lokalne-skupnosti


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: 30 marec 2020 09:38
Sorodne Novice: Sodelujte pri pripravi "Lokalnega programa kulture 2021–2027" Z brezplačnimi nasveti do učinkovite rabe energije v gospodinjstvih Od jutri brezplačen Lokalc po ustaljenem voznem redu Zahvala velenjskim podjetnikom, gospodarstvenikom, obrtnikom Hotel Paka ena izmed dveh točk za sprejem v karanteno Zbirni center ponovno odprt za fizične osebe Zbirni center Velenje za fizične osebe odprt le v nujnih primerih Ena oseba neopravičeno želela izkoristiti karanteno v Hotelu Paka Potrjen primer okužbe s koronavirusum pri dveh osebah, ki sta v hotelu Paka Sprejeli prve ukrepe za zaščito naseljenih v velenjskem hotelu Paka in občanov
Nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel Paka brez vedenja lokalne skupnosti

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..