Novice/obvestila

Ena oseba neopravičeno želela izkoristiti karanteno v Hotelu Paka

0 Komentarji
163
28-03-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Ena oseba neopravičeno želela izkoristiti karanteno v Hotelu Paka

Zjutraj (28. marec 2020) okoli druge ure ponoči je pred vhod Hotela Paka v Velenju prišla ženska in prepričala predstavnike varovanja, da je prišla iz Španije. Zatrjevala je, da je dobila odredbo Nacionalnega inštituta za javno zdravje in da se mora zglasiti v karanteno v Hotel Paka. Vso potrebno dokumentacijo za karanteno pa naj bi ji dostavili naslednji dan (torej danes) iz Ministrstva za zdravje Republike Slovenije.

Ker ponoči niso mogli preveriti njene izjave, je bila nameščena v karanteno v Hotel Paka. Tekom dneva se je izkazalo, da je njena zgodba neresnična. Ženska sploh ni bila v Španiji, ampak je želela v karanteno zaradi osebnih težav. Policija je pri njenih starših preverila, da ni bila v Španiji in da ni prišla z letalom iz Španije skupaj z ostalimi osebami, ki so že v karanteni v Hotelu Paka.

Ženska je bila danes, v soboto, ob 16.30 predana policiji v nadaljnji postopek. Podan je utemeljen sum, da je storila kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. S tem je po nepotrebnem ogrozila sebe in naredila dodatno nepotrebno delo vsem, ki smo odgovorni za varnost in zaščito vseh, ki so v karanteni, kakor tudi vseh ostalih občank in občanov.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/03/10204-Ena-oseba-neupraviceno-zelela-izkoristiti-karanteno-v-Hotelu-Paka


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Hotel Paka ena izmed dveh točk za sprejem v karanteno Potrjen primer okužbe s koronavirusum pri dveh osebah, ki sta v hotelu Paka Sprejeli prve ukrepe za zaščito naseljenih v velenjskem hotelu Paka in občanov Nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel Paka brez vedenja lokalne skupnosti
Ena oseba neopravičeno želela izkoristiti karanteno v Hotelu Paka

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..