Novice/obvestila

Delovno srečanje treh županov na Graški Gori v znak povezovanja, sodelovanja in delavskih pravic

0 Komentarji
333
28-04-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Delovno srečanje treh županov na Graški Gori v znak povezovanja, sodelovanja in delavskih pravic

Po pooblastilu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča, podžupan Peter Dermol, župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler in župan Občine Mislinja Bojan Borovnik se bodo v petek, 1. maja 2020, ob 11. uri delovno sestali na Graški Gori, na tromeji občin. Z izmenjavo občinskih zastav bodo simbolično zaznamovali praznik dela ter uspešno sodelovanje med sosednjimi mesti. Prav v času krize se toliko bolj pokaže potreba po povezovanju, solidarnosti in medsoseski pomoči, tudi na ravni občin, regij in držav.

Tradicionalno prvomajsko srečanje na Graški Gori smo bili primorani zaradi epidemije koronavirusne bolezni odpovedati. Na pobudo podžupana Mestne občine Velenje Petra Dermola pa bomo pripravili delovno srečanje županov na tromeji občin in na ta način simbolično obeležili prvi maj, mednarodni praznik dela, ki ima v teh kriznih časih še toliko večji pomen. Nikakor ne smemo dovoliti, da bi se do zdaj priborjene osnovne delavske in socialne pravice poskušale zmanjšati ali kakorkoli okrniti, kar bodo mnogi z izgovorom na posledice epidemije s koronavirusno boleznijo tudi poskušali.

S srečanjem in prijateljsko gesto želimo opozoriti predvsem na pomen sodelovanja, povezovanja, pomoči, solidarnosti in pravičnosti. Veliko oseb v tem obdobju preživlja težke trenutke. Želimo jim sporočiti, da niso sami in da jim bomo po svojih močeh priskočili na pomoč. Velenje je bilo vedno znano po solidarnosti, prostovoljstvu in te vrednote bomo negovali tudi v prihodnje.

Na Graški Gori bomo v petek, 1. maja, nekaj minut kasneje položili tudi venec k spomeniku XIV. diviziji in enotam IV. operativne cone pod Hriberškovim vrhom. Spomenik prikazuje prenos ranjenega partizana in je delo kiparja Antuna Augustinčića. Tako se bomo poklonili tistim, ki so svoja življenja dali, da lahko mi danes živimo v svobodi in miru.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/04/10321-Delovno-srecanje-treh-zupanov-na-Graski-Gori-v-znak-povezovanja-sodelovanja-in-delavskih-pravic


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Župan s pismom »ZA pravičen prehod« nagovarja Velenjčanke in Velenjčane Bronasta znaka Civilne zaščite za poveljnika PGD Velenje in Udarnike Velenje bo julija gostilo vseslovensko srečanje veteranov Ena oseba neopravičeno želela izkoristiti karanteno v Hotelu Paka Srečanje starostnikov
Delovno srečanje treh županov na Graški Gori v znak povezovanja sodelovanja in delavskih pravic

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..