Praznujemo 40 let

Program praznovanja

V letošnjem letu praznujemo 40. letnico nastanka naše mestne četrti. Za vse generacije naših  prebivalcem bi želeli pripraviti pester in zanimiv program praznovanja. Verjamemo, da bomo do 20. septembra skupaj premagali korono in zaživeli bolj normalno življenje.

40let

Želimo si, da bi praznovanje sestavljal sklop različnih dogodkov namenjenih različnim starostnim skupinam krajanov naše mestne četrti. Poudarek bo na predstavitvi nastanka in 40. letne rasti mestne četrti, njene multikulturnosti in medgeneracijskem sodelovanju.  
Dogodki si sledijo že od maja in bodo zaključeni konec septembra 2021 in sicer: razstava 40 – let Mestne četrti Velenje – Levi breg vzhod v Galeriji na prostem, delavnice za otroke in odrasle, športna rekreativna tekmovanja, gledališke in lutkovne predstave na prostem z obiskom Pike Nogavičke, kulinarika etičnih skupin, oblikovanje gline, glasbeni nastopi od pihalnega orkestra Glasbene šole Velenje do znanih velenjskih raperjev.  

Zofija Šuligoj, predsednica organizacijskega odbora
Alojz Slavko Hudarin, priprava programa in vodja projekta

slide

Vsi dogodki bodo organizirani v skladu z veljavnimi odloki in navodili ter priporočili NIJZ.

Obiskovalci in nastopajoči morajo upoštevati navodila in priporočila NIJZ!


Športna tekmovanja (opisi in prijavni obrazci)

Ulični šah - turnir, sreda, 8.9.2021, ob 17. uri
a_sah
Kardeljeva ploščad

V sodelovanju z Društvom upokojencev Šalek iz Velenja bo potekal v sredo, 8. 9. 2021, ob 17. uri turnir dvojic v uličnem šahu na Kardeljevi ploščadi v MČ Velenje - Levi breg vzhod. Tekmovanje bo organizirano samo za ekipe (dvojice) mestnih četrti in krajevnih skupnosti Mestne občine Velenje. V uličnem šahu zastopata ekipo KS ali MČ dva (2) tekmovalca.

Rok prijave: 5. september 2021

Prijavi ekipo

Rusko kegljanje - turnir, sreda, 8.9.2021 ob 17. uri
a_sah
Kardeljev trg 5

V sodelovanju z Društvom upokojencev Šalek iz Velenja bo potekal v sredo, 8. 9. 2021, ob 17. uri turnir v ruskem kegljanju na Kardeljevi 5 v MČ Velenje - Levi breg vzhod. Tekmovanje bo organizirano samo za ekipe mestnih četrti in krajevnih skupnosti Mestne občine Velenje. Ekipa šteje tri (3) tekmovalce.

Rok prijave: 5. september 2021

Prijavi ekipo

Košarka 3 x 3 - turnir, četrtek, 9.9.2021 ob 17. uri / DOGODEK ODPOVEDAN
a_sah
Košarkarsko igrišče za Pošto

DOGODEK ODPOVEDAN

V sodelovanju s košarkarskem klubom Elektra iz Šoštanja bo na košarkarskem igrišču v MČ Velenje i– Levi breg vzhod (ob otroškem igrišču) organiziran turnir ekip v košarki trojk. Samo ekipe, ki se bodo pravočasno prijavile na razpis bodo vključene v žreb tekmovanja. Ekipo sestavlja 5 igralcev (3 + 2 menjavi). Ni omejitve napada (16s). Organizator si pridružuje pravico, da bo v slučaju prevelikega števila ekip izpeljal žrebanje med prijavljenimi ekipami. Turnir bo odigran s 6 (šestimi) ekipami. Uradna pravila so objavljena na spletni strani KZS.

Rok prijave: 5. september 2021

Mali nogomet, cicibani - turnir, sobota, 11.9.2021 ob 10. uri
a_sah
Travnik za pošto

V sodelovanju z nogometnim klubom Rudar Velenje bo na zelenici ob otroškem igrišču v MČ Velenje – Levi breg vzhod organiziran turnir ekip v malem nogometu v kategoriji cicibani. Tekmovanje bo organizirano za ekipe starostnih skupin U-10, U-9, U-8. Sodelovalo bo 8 ekip. Pravila tekmovanja so objavljena na prijavnem obrazcu.

Rok prijave: 5. september 2021

Prijavi ekipo

Prijavi ekipo Ulični šah Prijavi ekipo Rusko kegljanje Prijavi ekipo Ulična košarka Prijavi ekipo Mali nogomet


Ostala druženja

Kulinarika etničnih skupin, sobota, 11.9.2021, ob 10. uri
a_sah
Kardeljeva ploščad

V letošnjem letu Mestna četrt Velenje - Levi breg vzhod praznuje 40-letnico. Ker v naši soseski živimo v sožitju predstavniki različnih narodov in kultur, želimo to našo enkratnost predstaviti tudi ostalim prebivalcem Velenja, Šaleške doline in Slovenije. Na tem področju imajo veliko izkušenj člani KD Međimurje Velenje, ki že tradicionalno vsako leto organizirajo tovrstna srečanja. Zato smo se dogovorili, da skupaj pripravimo dogodek, kjer bodo svoje tipične kulinarične dobrote predstavljala društva na Kardeljevi ploščadi.

Dokumentarni film - 40 let MČ, nedelja, 12.9.2021, ob 19. uri
a_sah
Kardeljeva ploščad

Tomo Čonkaš je s sodelavci ustvaril zanimiv presek 40-letne rasti, utripa in življenja mestne četrti. Iz dokumentarnih posnetkov različnih časovnih obdobij je ustvaril pregled medgeneracijskega in multikulturnega sobivanja prebivalcev mestne četrti.

Delavnica oblikovanja gline, torek, 14.9.2021, ob 17. uri
a_sah
Kardeljeva ploščad

Odkritje keramične skupture „40 sončnic za praznik“. Skupina navdušenk pod vodstvom Viktorije Meh že vrsto let uspešno oblikuje in ustvarja umetnine iz gline. Skupina se je s svojimi stvaritvami uspešno predstavila tako v Sloveniji kot tudi v tujini in tokrat bodo članice skozi delavnico prikazale različne tehnike v oblikovanju gline. Ob tej priliki bodo MČ Velenje – Levi breg podarile skulpturo, ki jo sestavlja 40 cvetov sončnic v trajen spomin. Svečana podaritev skulpture bo ob 17. uri.

Pika Nogavička nas obišče in lutkovna predstava, četrtek, 16.9.2021, ob 16.30 uri
a_sah
Kardeljeva ploščad

Praznovanju 40. obletnice Mestne četrti Velenje - Levi breg vzhod se pridružuje tudi Festival Velenje. V četrtek, 16. septembra, bodo na račun prišli najmlajši obiskovalci - na Kardeljevi ploščadi bodo od 16.30 dalje lahko ustvarjali v kreativni delavnici ter si ob 17. uri ogledali lutkovno predstavo Repa velikanka v izvedbi Lutkovnega gledališča Velenje. Vse obiskovalce pa bo pozdravila tudi prav posebna gostja – Pika Nogavička, ki bo pred tem obiskala svoj, že 32. Pikin festival v središču mesta.

Pihalni orkester Glasbene šole Velenje, petek, 17.9.2021, ob 17. uri / DOGODEK ODPOVEDAN
a_sah
Kardeljeva ploščad

DOGODEK ODPOVEDAN

Pihalni orkester Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje pod vodstvom Janeza Marina izvrstno nastopa na različnih domačih in mednarodnih tekmovanjih mladinskih godb, kjer dosega vrhunske dosežke, z nagradami in tudi s posebnimi priznanji.

Ocvetličimo balkone, petek, 17.9.2021 ob 18. uri
a_sah
Kardeljeva ploščad, podelitev priznanj

Nadaljuje se projekt MČ Velenje - Levi breg vzhod, ki vzpodbuja in nagovarja prebivalce mestne četrti, da tudi sami postorijo nekaj za urejeno in ocvetličeno lastno okolje. Na priložnostni prireditvi bodo podelili priznanja stanovalcem najbolj urejenih in ocvetličenih balkonov. in okolice blokov.

Točno tule! Velenjski rap, nedelja, 19.9.2021, ob 19. uri
a_sah
Kardeljeva ploščad

Koncert urbanih ustvarjalcev mestne četrti levi breg vzhod. Poleg Darjana Jelićića – MIRGO sodelujejo še Alen Jukan – U KAN, Matic Klinc – PRINCIP, Klemen Klinc – ZIEBANE (BRONXTRAZ) in Saša Janjić – THIAGO.

Svečana seja Sveta MČV - LBV, ponedeljek, 27.9.2021, ob 19.30 uri
a_sah
Glasbena šola Fran Korun Koželjski, Velika dvorana

V zaključku prazničnega tedna v počastitev 40. letnice mestne četrti bo pod pokroviteljstvom Petra Dermola, župana Mestne občine Velenje, organizirana svečana seja Sveta MČ Velenje - Levi breg vzhod. Po glasbenem uvodu bo sledila svečana seja, na kateri bodo ob vabljenih gostih tudi vsi dosedanji predsedniki KS Edvard Kardelj, oziroma MČ Velenje - Levi breg vzhod. Najprizadevnejši krajani in društva bodo prejeli jubilejne plakete in priznanja mestne četrti.


Galerija na prostem pri Pošti, od 2.7. do 31.8.2021

V Galeriji na prostem pri pošti je na ogled nova razstava z naslovom Mestna četrt Velenje – Levi breg vzhod. Muzej Velenje se je z veseljem odzval povabilu k sodelovanju in pripravi razstave ob praznovanju 40-letnice obstoja Mestne četrti Velenje – Levi breg vzhod. Razstava vabi k pregledu bogatega slikovnega gradiva, opozarja na praznike, zbuja spomine, mlajše generacije pa spodbuja k spoznanju, kako je življenje v tej soseski teklo nekoč. Ob pripravi razstave je nastala tudi knjižica, ki jo bo Muzej Velenje izdal ob podpori Mestne občine Velenje.