Novice/obvestila

V Galeriji na prostem razstava Ptice jezer, njihova vrnitev

0 Komentarji
218
20-04-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

V Galeriji na prostem razstava Ptice jezer, njihova vrnitev

V sredo, 22. aprila, bomo ob mednarodnem dnevu Zemlje v Galeriji na prostem (pri glavni pošti) odprli novo razstavo Mateja Vraniča pod naslovom Ptice jezer, njihova vrnitev. Fotografije večkrat nagrajenega avtorja prikazujejo življenje ptic na območju šaleških jezer, ki so po uspešni ekološki sanaciji postala dom številnih živalskih vrst, tudi ptic.

Velenjčan Matej Vranič je na območju šaleških jezerih in v njihovi okolici v obdobju med letoma 2016 in 2018 posnel dokumentarni film, ki prikazuje življenje ptic. Nekoč močno uničeno okolje je po sanaciji postalo dom mnogih vrst, tudi takih, ki na tem območju prej niso bile opažene.

Film z naslovom Ptice jezer, njihova vrnitev, katerega je finančno podprla tudi Mestna občina Velenje, je zaradi osupljivih posnetkov in zgodbe, ki jo pripoveduje, na mednarodnih filmskih festivalih prejel številne nominacije in nagrade. Večina ptic, katerih fotografije si boste lahko ogledali v Galeriji na prostem, je vključenih tudi v film. Pri vsaki vrsti je prikazana tudi mikrolokacija, kjer jo lahko najpogosteje opazimo.

Matej Vranič je poklicni fotograf in filmar, ki se zadnja leta posveča predvsem videoprodukciji. Slovenska izdaja revije National Geographic je doslej objavila osem njegovih reportaž, Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije pa mu je podelilo naziv »naravoslovni fotograf leta 2017«.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/04/10293-V-Galeriji-na-prostem-razstava-Ptice-jezer-njihova-vrnitev


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Ob dnevu Zemlje čistimo Velenjsko jezero
njihova vrnitev V Galeriji na prostem razstava Ptice jezer

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..