Novice/obvestila

Uprava Mestne občine Velenje čisti naše mesto, velika akcija tudi naslednji teden

0 Komentarji
303
21-04-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Uprava Mestne občine Velenje čisti naše mesto, velika akcija tudi naslednji teden

Večji del občinske uprave v teh dneh zaradi pandemije koronavirusne bolezni delo izvaja od doma ali pa so na čakanju in ker vsako leto v pomladnem času organiziramo očiščevalne akcije, smo se odločili, da bo občinska uprava vsak dan v tednu, ko praznujemo dan Zemlje, vsak dan čistila naše mesto in njegovo okolico.

Tako že od petka, 17. aprila, vsak dan zaposleni iz enega ali dveh uradov naše občine izvajajo čiščenje. V petek je čiščenje izvajal Urad  za razvoj in investicije. Sodelovalo je 16 zaposlenih, ki so čistili ob državni cesti Velenje–Celje (do odcepa za Dobrno), ob sprehajalni poti pri trgovini Lidl, ob reki Paki do Šaleka, ter ob poti na Velenjski grad. 

Včeraj (ponedeljek, 20. aprila) so v čistilni akciji sodelovali zaposleni Urada za okolje in prostor ter Urada za družbene dejavnosti. Sodelovalo je 18 zaposlenih, ki so čistili sprehajalne poti okoli jezer, Sončni park ter cesto od starega kina do pokopališča v Škalah. 

Danes (torek, 21. aprila) s čistilno akcijo nadaljujejo zaposleni Urada za komunalne dejavnosti in Kabinet župana. Čistijo ob državni cesti Velenje–Šoštanj, ob Rudniška cesti do podjetja Esotech ter ob cesti od rondoja pri trgovini Hofer ter do pokopališča v Podkraju.

Jutri (sreda, 22. aprila) bodo čistili zaposleni Urada za finance. Čistili bodo ob cestah Graška Gora–Škale in Cirkovce–Škale. 

V četrtek (23. aprila) pa bodo zaposleni Službe medobčinske inšpekcije, redarstva in varstva okolja očistili okolico Šaleškega gradu.

Seveda pri čiščenju upoštevamo vse preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Mestna občina Velenje pa se pridružuje tudi k vseslovenski čistilni akciji, h kateri poziva Združenje mestnih občin Slovenije in bo v sredo, 29. aprila. Vabimo vse, ki to želijo (občani, društva, politične stranke…), da se akciji pridružijo

Zbor bo ob 8:00 uri izpred vseh domov v vsaki krajevni skupnosti oz. mestni četrti in pred občinsko stavbo. Pridite primerno oblečeni in obuti, za zaščitne maske, rokavice in vrečke bomo poskrbeli, vsak udeleženec čistilne akcije pa bo dobil tudi sendvič in pijačo.

Pošiljamo fotografijo s čiščenja, ki je nastala v preteklih dneh.

Imejmo radi Velenje. Skupaj poskrbimo, da ostane lepo in varno mesto.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/04/10296-Uprava-Mestne-obcine-Velenje-cisti-nase-mesto-velika-akcija-tudi-naslednji-teden


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: 22 april 2020 04:25
Sorodne Novice: Vabljeni na praznovanje 40. letnice nastanka naše četrti Vabilo k predstavitvi idejnih rešitev protokolarnih in priložnostnih daril za Mestno občino Velenje Ob dnevu Zemlje čistimo Velenjsko jezero Zahvala župana | Čistilna akcija 2021 Strokovna izobraževanja za turistične vodnike tudi v epidemiji Zahvala vsem udeležencem | Čistilna akcija 2021 Čistilna akcija naše mestne četrti (2021) Skupaj čistimo naše mesto (2021) Za čisto mesto moramo skrbeti tudi sami! Bronasta znaka Civilne zaščite za poveljnika PGD Velenje in Udarnike
Uprava Mestne občine Velenje čisti naše mesto velika akcija tudi naslednji teden

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..