SKOCI DO OSREDNJE VSEBINE

Novice/obvestila

S čiščenjem Velenja opozarjamo na spremembe

0 Komentarji
143
29-03-2022

S čiščenjem Velenja opozarjamo na spremembe

V Mestni občini Velenje tudi letos organiziramo prostovoljne spomladanske očiščevalne akcije v vseh 19 krajevnih skupnostih in mestnih četrtih. Akcije bodo potekale do 20. aprila. Mestne vpadnice bomo čistili v petek, 8. aprila. Letošnja novost pa je pobiranje pasjih kakcev, ki ga bomo organizirali v soboto, 9. aprila. S čiščenjem Velenja opozarjamo, da so spremembe potrebne. Bodi sprememba tudi ti!

V Velenju vsako pomlad potekajo čistilne akcije in tako bo tudi letos. Vse do 20. aprila bodo akcije potekale po vseh krajevnih skupnostih in mestnih četrtih. Tradicionalno spomladansko čistilno akcijo, ki se je udeležimo zaposleni v občinski upravi in drugi prostovoljci, bomo organizirali v petek, 8. aprila, med 9. in 13. uro. K sodelovanju vsako leto povabimo tudi zaposlene v javnih zavodih, ki na ta dan čistijo okolico svojih objektov. Akciji se lahko pridružijo tudi drugi prostovoljci. Zbirno mesto bo ob 9. uri za upravno stavbo Mestne občine Velenje.

V soboto, 9. aprila, pa organiziramo čistilno akcijo pobiranja pasjih kakcev. Z akcijo želimo vse lastnike psov spodbuditi, da začnejo, kot odgovorni lastniki, čistiti za svojimi psi. Ob 9. uri vabljeni na dve zbirni mesti: za upravno stavbo Mestne občine Velenje in k sončni uri v Sončnem parku. Tam bomo poskrbeli za razdelitev »drečk« (vrečk za pasje kakce).

Natančnejši razpored čistilnih akcij v posameznih krajevnih skupnostih in mestnih četrtih najdete v priloženem oglasu. Na vseh čistilnih akcijah bomo prostovoljcem zagotovili zaščitne rokavice, vrečke in poskrbeli za odvoz odpadkov v zbirni center. Člani lovskih družin, gasilskih in drugih društev, šol in športnih klubov se naj čistilnih akcij udeležijo v krajevni skupnosti ali mestni četrti, v kateri imajo prostore oz. sedež.

S čistilnimi akcijami smo se tudi letos pridružili vseslovenski prostovoljski akciji Slovenske filantropije pod okriljem 13. Dneva za spremembe. Z aktivnim odzivom na potrebe skupnosti soustvarjamo boljšo skupnost in spodbujamo prostovoljstvo v njej.

Očistimo Velenje in pokažimo, da nam je mar za naše mesto.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/y2022/m03/11752-S-ciscenjem-Velenja-opozarjamo-na-spremembe


cistilna_akcija_1_2022

cistilna_akcija_2_2022

5.0
Zadnja posodobitev: 07 julij 2022 11:32
Sorodne Novice: Koncert Big band RTV Slovenija in Elevators ob prazniku Velenja 2020
Čistilna akcija 2022

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..