Novice/obvestila

Ravnanje z embalažo od živil in drugih izdelkov

0 Komentarji
117
26-03-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Ravnanje z embalažo od živil in drugih izdelkov

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil Navodila potrošnikom za ravnanje z embalažo od živil in drugih izdelkov glede okužbe z novim koronavirusom, saj se embalaža smatra kot potencialno onesnažena.

  • Potrebno je paziti, da se v kuhinji ne križajo čiste in nečiste poti. 
  • Strokovnjaki priporočajo, da pridemo v trgovino s seznamom živil, ki jih potrebujemo, saj bo izbira izdelkov tako hitrejša. 
  • Čas zadrževanja v trgovini naj bo čim krajši. Ob vstopu v trgovino in izstopu si razkužimo roke. 
  • Izdelkov po nepotrebnem ne prijemamo in vračamo nazaj na police. 
  • Po dotikanju, prijemanju izdelkov, predmetov, denarja… se ne dotikamo obraza, zlasti ne oči, ust, nosu, preden si ne umijemo rok. 
  • Doma plastično, stekleno in kovinsko embalažo očistimo z raztopino detergenta za posodo in vodo ali jo prebrišemo z alkoholnim robčkom. 
  • Vsebino papirnate embalaže lahko prestavimo v čisto embalažo (npr. moko, riž, maslo…). 
  • Po tem, ko pospravimo izdelke, ki smo jih prinesli iz trgovine, si umijemo roke in počistimo pulte in druge površine, ki smo jih uporabljali. 
  • Po nekaj dneh po nakupu je verjetnost, da bo virus preživel na površini izdelkov, že majhna. 
  • Pogosto in pravilno umivanje rok ter pogosto čiščenje površin v kuhinji z vodo in običajnim čistilom učinkovito zmanjša tveganje za okužbo.

Dodatne informacije o varnem ravnanju v domači kuhinji so dostopne na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje na povezavi https://www.nijz.si/sl/higiena-v-domaci-kuhinji

Ostanimo zdravi! Ostanimo doma!


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: 27 marec 2020 12:55
Sorodne Novice: Priporočila slovenskih veterinarjev za ravnanje s hišnimi ljubljenčki
Ravnanje z embalažo od živil in drugih izdelkov

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..