Novice/obvestila

Odziv Mestne občine Velenje glede (domnevnih) groženj novinarjem

0 Komentarji
77
2-04-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Odziv Mestne občine Velenje glede (domnevnih) groženj novinarjem

V zvezi z včerajšnjim poročanjem RTV Slovenija, da je direktor občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori v soboto, 28. marca, pred Hotelom Paka verbalno napadel televizijsko ekipo, je direktor občinske uprave danes naslovil dopis za razjasnitev okoliščin in zahtevo za objavo popravka na Društvo novinarjev Slovenije in RTV Slovenija. Okoliščine je pojasnil v javnem zapisu, ki ga pripenjamo (dokument).

Zavedamo se, da je v tem obdobju novinarstvo izjemno pomembno, vendar to ne sme biti opravičilo, da se lahko zaobide osnovna načela poročanja – natančnost, korektnost in etičnost. Prav tako je bila situacija enostransko predstavljena Društvu novinarjev Slovenije, in sicer s strani novinarke RTV Slovenija, s katero direktor občinske uprave mag. Iztok Mori sploh ni imel stika. Novinarka je z enostranskim pričanjem povzročila javno diskreditacijo dobrega imena javne osebe. Uprava Mestne občine Velenje podpira direktorja občinske uprave mag. Iztoka Morija, da se okoliščine razjasnijo in da se javnost seznani, kaj se je v resnici zgodilo.

V teh časih cenimo in podpiramo delo novinarjev, ki z integriteto in visokimi etičnimi standardi v teh tednih opravljate svoje pomembno delo in motivirate ljudi, da ne obupajo.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/04/10220-Odziv-Mestne-obcine-Velenje-glede-domnevnih-grozenj-novinarjem


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: 06 april 2020 09:31
Sorodne Novice: Praznik mestne četrti Velenje levi breg vzhod (20.9.2020) Vsa gospodinjstva prejela zemljevid mestnega kolesarskega omrežja V soboto se predstavlja Velenje na Titovem trgu Septembra Velenje praznuje Zasaditev pri sedežu mestne četrti Uprava Mestne občine Velenje čisti naše mesto, velika akcija tudi naslednji teden 145-letnica delovanja Premogovnika Velenje Vpis predšolskih otrok v Vrtec Velenje za šolsko leto 2020/2021 Od polnoči prepoved gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča Zbirni center Velenje za fizične osebe odprt le v nujnih primerih
Odziv Mestne občine Velenje glede (domnevnih) groženj novinarjem

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..