Novice/obvestila

Obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb

0 Komentarji
110
30-03-2020

Služba za odnose z javnostjo Mestne občine Velenje

Obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb

Vlada Republike Slovenije je kot enega od ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa izdala Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. Odlok določa obvezno razkuževanje opreme v skupnih prostorih v ali ob večstanovanjski stavbi najmanj dvakrat dnevno. Pogostost razkuževanja je odvisna od števila posameznikov, ki živijo v večstanovanjski stavbi. V Mestni občini Velenje smo že 23. marca k preventivnim ukrepom pozvali upravnike večstanovanjskih stavb v Velenju.

Še zlasti je treba najmanj dvakrat dnevno razkuževati: kljuke na vhodu v večstanovanjsko stavbo; ograje v večstanovanjski stavbi; stikala za upravljanje dvigala in kabine dvigala; stikala v skupnih prostorih večstanovanjske stavbe; oprijemala in drugo opremo, kjer je mogoče ob redni uporabi pričakovati več stikov rok s površinami. Na vidnem mestu pred vstopom v dvigalo se mora namestiti opozorilo: »Uporaba dvigala predstavlja tveganje za prenos okužbe COVID-19, zato kabino dvigala uporabljajte posamično. Po uporabi stikal za upravljanje dvigala se ne dotikajte oči, nosu ali ust ter si umijte roke.«

Razkuževanje izvede upravnik ali tretja oseba po izboru upravnika ali etažni lastniki, če upravnik nima dovolj zaposlenih, ali lastniki v večstanovanjski stavbi, v kateri nimajo upravnika.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2020/03/10207-Obvezno-razkuzevanje-vecstanovanjskih-stavb


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
(OZJ Mestne občine Velenje)

0.0
Zadnja posodobitev: 30 marec 2020 10:35
Obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..