SKOCI DO OSREDNJE VSEBINE

Novice/obvestila

Ob dnevu Zemlje čistimo Velenjsko jezero

0 Komentarji
291
21-04-2021

Ob dnevu Zemlje čistimo Velenjsko jezero

Ob jutrišnjem svetovnem dnevu Zemlje bodo člani Društva za podvodne dejavnosti Jezero čistili dno Velenjskega jezera ob Velenjski plaži, člani Kluba vodnih športov Velenje pa obalo. Zbrali se bodo jutri ob 8. uri na Velenjski plaži.

V Mestni občini Velenje posebno pozornost namenjamo čistemu in urejenemu okolju. Ponosni smo, da so naša prizadevanja prepoznali tudi na državnem nivoju in za urejenost prejemamo številna priznanja. Velenjska plaža je bila lani že tretjič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče, naziv najlepše večje mesto v Sloveniji pa smo osvojili že devetkrat.

Tradicionalno organiziramo čistilne akcije, ki so dobro obiskane in potekajo po vseh krajevnih skupnostih. V okviru marčevske očiščevalne akcije je sodelovalo več kot 1.200 Velenjčanov, ki so pobrali dobrih 8 ton odpadkov.

Zavedamo se, da so pomemben gradnik mestnega okolja tudi drevesa, saj pomembno prispevajo k blaženju podnebnih sprememb, posredno in neposredno vplivajo na dobro počutje prebivalcev, ustvarjajo prijetne prostore in dopolnjujejo našo mestno arhitekturo.

Zelene površine, predvsem pa drevesa, so nepogrešljiv del našega bivalnega okolja, zato v Mestni občini Velenje deluje komisija za urejanje drevnine, zelenic in nasadov. Trenutno smo v postopku izbire koncesionarja, ki bo med drugim imel tudi nalogo urejanja drevnine, zelenic in nasadov. S tem namenom smo sprejeli nov odlok, v katerem postavljamo visoka merila za izbor koncesionarja, kjer se bo zahtevala visoka usposobljenost kadra in redno izobraževanje.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2021/04/11163-Ob-dnevu-Zemlje-cistimo-Velenjsko-jezero


Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje


Velenjsko_jezero_Kavcnik_Aleksander
0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Očistimo Velenje pasjih kakcev (9.4.2022) Vabilo k ogledu občinske slovesnosti ob dnevu upora proti okupatorju Skupaj čistimo naše mesto (2021) Tudi ob dnevu spomina na mrtve upoštevajmo ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa Vsa gospodinjstva prejela zemljevid mestnega kolesarskega omrežja Vabljeni na čistilno akcijo ob praznovanju dneva Zemlje
Ob dnevu Zemlje čistimo Velenjsko jezero

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..