SKOCI DO OSREDNJE VSEBINE

Novice/obvestila

Na voljo 5 stanovanj za mlade občane

0 Komentarji
134
24-03-2022

Na voljo 5 stanovanj za mlade občane

V Mestni občini Velenje bomo preko javnega razpisa mladim do 30 let dodelili 5 stanovanj v najem. Stanovanja, ki se nahajajo na Cesti Simona Blatnika, Kidričevi cesti, Tomšičevi cesti in v Šaleku, se oddajajo neopremljena in za neprofitno najemnino za določen čas 5 let. Velikost stanovanj je 23 do 34 m². Razpis, ki je objavljen na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si (Javne objave), smo pripravili v sodelovanju z mladimi, kot smo se dogovorili na generacijskem forumu. Ogledi razpisanih stanovanj so možni v sredo, 30. marca, med 11. in 17. uro. Rok za prijavo je 22. april (oddaja vloge v vložišču občine ali priporočeno po pošti).

Besedilo razpisa vsebuje tudi obrazec, ki ga zainteresirani oddajo na Mestno občino Velenje najkasneje do poteka roka. Vlogo za prijavo lahko prosilci pridobijo na spletni strani pod objavljenim razpisom ali v avli Mestne občine Velenje. Vse informacije o razpisu lahko pridobite pri strokovnem sodelavcu Gašperju Hostniku po telefonu (03 8961 540 ali 03 8961 673) ali elektronski pošti (gasper.hostnik@velenje.si).

Mestna občina Velenje je v zadnjem obdobju uspešno izvedla tudi več aktivnosti, ki pomembno vplivajo na še boljšo kvaliteto življenja mladih. Mladim smo tako za 50 odstotkov znižali komunalni prispevek, sprejet je pravilnik o dodeljevanju stanovanj v najem mladim, več sredstev namenjamo za sledenje ciljem lokalnega programa razvoja delovanja mladih, mlade aktivno vključujemo v razvojne projekte, znesek enkratne denarne pomoči staršem ob rojstvu otroka smo povišali za 100 % (sedaj znaša 300 evrov). Spodbujamo delovanje SAŠA inkubatorja in podpiramo mlade podjetnike, ki so na začetku svoje karierne poti.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/y2022/m03/11741-Na-voljo-5-stanovanj-za-mlade-obcane


Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje


stanovanje_za_mlade_2022_1

stanovanje_za_mlade_2022_2

0.0
Zadnja posodobitev: 07 julij 2022 11:32
Sorodne Novice: Želimo, da Velenje postane najboljša izbira za mlade Sistem Bicy od 18. maja ponovno na voljo Informacije za severni del tretje razvojne osi na voljo preko elektronske pošte Obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb Na voljo so subvencije za najemnine stanovanj Še vedno je na voljo brezplačno pravno svetovanje Tudi predsedniki krajevnih skupnosti in mestnih četrti na voljo za pomoč Na voljo je ponudba hrane od lokalnih kmetij
Stanovanja za mlade občane

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..