Novice/obvestila

Kaj pomeni predčasno slovo od premoga za slovensko elektroenergetiko in šaleško socialo

0 Komentarji
237
29-03-2021

Kaj pomeni predčasno slovo od premoga za slovensko elektroenergetiko in šaleško socialo

30.3.2021 med 9.00 in 12.10 bo časnik Finance pripravil posvet Kaj pomeni predčasno slovo od premoga za slovensko elektroenergetiko in šaleško socialo, ki se ga bo udeležil tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Sodeloval bo na okrogli mizi, ki bo potekala med 11. in 12. uro. 

Dogodek, ki ga bo organizator v živo prenašal prek YouTube kanala na povezavi kjer bomo delili tudi na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si.

V fokusu posveta bo študija posledic opuščanja premoga, ki so jo izdelali v inštitutu EIPF in podjetju ELEK in bo na srečanju prvič javno predstavljena. Organizatorji so na vabilo kot iztočnice zapisali: Kdaj je smiselno zapreti Premogovnik Velenje? Naj z zapiranjem pohitimo ali uberemo bolj postopno pot? Kje bomo dobili elektriko? Kaj bo s šaleškim gospodarstvom? Kako močno bo socialno breme?

Udeležbo na posvetu so potrdili predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, vodja Sektorja za sklade Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijo Klemen Košir, direktor ELEK Zvone Košnjek, državni sekretar na Ministrstvo za infrastrukturo RS Blaž Košorok, raziskovalec na  Ekonomskem inštitutu dr. France Križanič, predsednik Sindikata Premogovnika Velenje Simon Lamot, direktor ELES mag. Aleksander Mervar, generalni direktor Premogovnika Velenje dr. Janez Rošer, predsednik Sindikata delavcev dejavnosti energetike Slovenije Branko Sevčnikar, Gregor Skender iz družbe Deloitte Slovenija in Andrej Šušteršič, EIMV.

https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2021/03/11101-Jutri-posvet-Kaj-pomeni-predcasno-slovo-od-premoga-za-slovensko-elektroenergetiko-in-salesko-socialo

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

0.0
Zadnja posodobitev: 08 april 2021 10:43
Sorodne Novice: Novinarska konferenca | Odziv na sprejeto strategijo za izstop iz premoga Velenje bo julija gostilo vseslovensko srečanje veteranov
Kaj pomeni predčasno slovo od premoga za slovensko elektroenergetiko in šaleško socialo

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..